کود ورمی کمپوست اصل

کود ورمی کمپوست اصل

کود ورمی کمپوست اصل

کود ورمی کمپوست اصل را از طریق برگه انالیز آن قابل تشخیص میباشد.

نحوه تولید ورمی کمپوست

عبور آرام و پیوسته ی مواد زاید آلی از مسیر دستگاه گوارش کرم ایزینیا فتیدا و آغشته شدن آن ها

به ترشحات گوارشی ، مانند ذرات کربنات کلسیم ، آنزیم ها و مواد مخاطی ، متابولیت های مختلف

دستگاه گوارش کرم (ایزینیا فتیدا) و سرانجام ایجاد شرایط مناسب برای تولیداسید هیومیک،

در مجموع شرایطی را ایجاد می کند که ویژگی های متفاوتی با مواد بلعیده شده توسط کرم دارد.

فرآورده هایی که ورمی کمپوست خوانده می شود ،

کیفیت ورمی کمپوست

از لحاظ کیفی یک کود آلی با اسیدیته ی مناسب و سرشار از مواد هیومیکی و عناصر غذایی قابل جذب برای گیاه بوده

و دارای انواع ویتامین ، هورمون های محرک رشد و آنزیم های مختلف بوده

و از لحاظ ظاهری به صورت دانه شکل ، با رنگ تیره ، بدون بوع نامطبوع و دارای قابلیت عرضه به صورت تجاری است.

تولید ورمی با کرم خاکی

ورمی کمپوست ، مواد حاصل از بستر رشد کرم است که پس از دفع از سیستم گوارش کرم ، در محیط باقی می ماند .

بنابر این ماده مجموعه ای از فضولات کرم به همراه مواد آلی تجزیه شده و نشده و نیز اجساد و پیله های کرم است که برای گیاه ارزش غذایی فراوانی دارد .

مواد دفع شده توسط کرم ها اغلب دارای نیتروژن ، فسفر و پتاسیم ، ۵ تا ۱۱ مرتبه بیشتر از خاک های بدون ورمی کمپوست یا کمپوست کرمی است.

بر اثر عبور مواد زاید آلی از سیستم گوارشی کرم ، عناصر قابل استفاده گیاه از حمله عناصر ریز مغذی یا میکرو همچون آهن افزایش چمگیری می یابد .

خصوصیت ورمی کمپوست

کمپوست کرمی به عمل آمده بدون بو و عوامل بیماری زا بوده و مخلوط کردن آن با خاک سبب تسریع جوانه زنی بذر گیاه و رشد آن می شود.

ظرفیت تبادل یونی ورمی کمپوست ، بیش از ۵۰ میلی اکی والان در یکصد گرم است

ورمی کمپوست خوب

کیفیت ورمی کمپوست به نوع ماده غذایی که کرم آن را بلعیده است بسیار وابسته است.

نسبت کربن به نیتروژن در ورمی کمپوست کمتر از ۲۰ بوده و طول دانه های ورمی کمپوست

از ۱ تا ۵ میلی متر است و وزن مخصوص آن کمتر از خاک گلدان است.

مقدار هوموس موجود در ورمی کمپوست ۲۰ درصد وزن خشک آن است

و بهترین کود ورمی کمپوست کودی میباشد که فرایند کامل تولید

توسط کرم خاکی را طی کند و به اصطلاح کود رسیده باشد.

کود ورمی کمپوست اصل

 

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *